Til hovedinnhold

Snorre Gjerde, Lead Investment Stewardship Manager

Snorre Gjerde har alltid likt å jobbe i skjæringspunktet mellom finans og samfunn. Han begynte karrieren som graduate i Oljefondet, og kapret drømmejobben da programmet var ferdig. Nå er han en del av teamet som fokuserer på miljøproblemstillinger i fondets eierskapsavdeling.

Malin Norberg, Global Head of Fixed Income Trading

Malin leder et team basert i Singapore, Oslo, London og New York. Hun stortrives med å ha hele verden som arbeidsplass, og har jobbet i Oljefondet i mer enn 12 år. – Jeg har fått nye roller og utfordringer hele tiden, og det er en av grunnene til at jeg fortsatt er her, sier Malin.

Matt Hadley, Lead Technical Architect

Helt fra Matt var liten har han vært interessert i teknologi og hvordan ting henger sammen. Han begynte med å demontere og montere støvsugere, og fra han var tenåring lærte han å bygge nettsider. Veien var kort til en teknologikarriere. Matt synes fondets satsning på teknologi er spennende, i tillegg til strategiske valg som differensierer seg fra andre organisasjoner.

Haakon Husøy, graduate

– Dette er stedet for deg som er nysgjerrig, liker det globale perspektivet og har interesse for investering og teknologi eller tverrsnittet mellom de to. Du finner ikke et mer spennende sted å være, mener Haakon Husøy, en av fondets graduates. For han var det et lett valg å søke seg til graduate-programmet.

Oscar Hjelde, ESG Data Analyst

Oscar Hjelde startet karrieren sin i fondet som summer intern i 2021. Med en teknisk utdanning kunne Oscar fint lite om finans før han søkte på programmet, men læringskurven var bratt. I dag er han fast ansatt og jobber med bærekraft og dataanalyse i eierskapsavdelingen vår.

Pernille Fathi, tidligere summer intern

Pernille er utdannet fysiker. Veien til finans og Oljefondet kunne derfor virke lang. Akkurat hvor lang, ville Pernille finne ut av. Hun jobbet på et prosjekt som tok for seg simuleringer av det europeiske kraftmarkedet. Det skulle vise seg å passe perfekt. Fysikkbakgrunnen hennes var slett ikke så uvanlig som hun først trodde.

Walid Demloj, tidligere summer intern

Walid Demloj studerer vanligvis data og kunstig intelligens. Sommeren 2022 var han summer intern hos oss. Sammen med fire andre, utviklet han en modell som regner ut sannsynligheten for om en aksje vinner eller taper mot markedet.

Ellinor Palliatto, tidligere summer intern

Ellinor tilbrakte sommeren 2022 som summer intern ved London-kontoret vårt. Der jobbet hun tett med en av fondets porteføljeforvaltere. Sammen undersøkte de hva slags teknologi som kan bidra til å redusere klimautslipp fra jernbanene i Nord-Amerika. Det å ha en av porteføljeforvalterne våre som nærmeste kollega en hel sommer, gjorde at Ellinor lærte om mye mer enn jernbane og dekarbonisering.

Karrieremuligheter

Graduate-programmet

Gjennom graduate-programmet vårt får du jobbe i flere avdelinger med ulike ansvarsområder. Programmet er i utgangspunktet basert i Oslo, med muligheten til å jobbe internasjonalt.

Summer internship

Vårt summer internship gir studenter unik arbeidserfaring fra et av verdens største og mest progressive investeringsfond. Programmet varer i åtte uker mellom juni og august i Oslo eller London.

Ledige stillinger

Vi er stadig på jakt etter toppinvestorer, teknologitalenter og andre dyktige fagfolk, både i Oslo og i utlandet. I tillegg satser vi på nyutdannede og studenter.