Til hovedinnhold

Spennende med teknologi i en finansverden

– Teknologi endrer seg kontinuerlig. Vi må hele tiden utvikle oss og lære underveis. Det er noe av det aller beste med jobben, sier Matt Hadley, Lead Technology Architect i Oljefondet i London.
Matt Hadley på New York-kontoret vårt.

Matt Hadley på New York-kontoret vårt.

Matt jobber på tvers av ulike domener, og har jobbet i Oljefondet siden 2019. Han syns fondets satsning på teknologi er spennende, i tillegg til strategiske valg som differensierer seg fra andre organisasjoner.

– Å jobbe med teknologi i en finansverden er utrolig spennende. Vi bruker ofte den nyeste teknologien, men ikke alltid. Teknologivalgene må være godt begrunnet og passe forvaltningen av verdens største fond. Målet er uansett alltid å gjøre de riktige valgene på vegne av det norske folk.

Større fleksibilitet og skalerbarhet

Teknologi endrer seg raskt, og noen ganger kan det være vanskelig å snu seg raskt nok.

Matt mener Oljefondet har gjort mange riktige teknologiske beslutninger de siste årene. Tidligere gjorde eksterne konsulenter mesteparten av jobben for oss, nå gjør vi mer på egenhånd ved å utnytte mulighetene som ligger i skyen.

– Vi har mye større fleksibilitet og skalerbarhet nå. Vi kan analysere data raskere, bygge løsningene raskere og eksperimentere mer. Hvis noen har en idé, kan vi bare teste den ut. Vi kan være mer kreative, og vi tenker risiko på en annen måte. Det gagner alle. 

 

– Jeg liker veldig godt at vi sammen kommer fram til de beste løsningene. Min styrke er å hjelpe folk. Hver dag har jeg mange samtaler om løsninger og ideer, og stort sett klarer vi å lande riktig. Det er veldig spennende, og ikke minst givende, når noe bygges etter råd fra meg, sier han. 

Kort vei fra idé til gjennomføring

Helt fra Matt var liten har han vært interessert i teknologi og hvordan ting henger sammen. Han begynte med å demontere og montere støvsugere, og fra han var tenåring lærte han å bygge nettsider. Veien var kort til en teknologikarriere, og han er takknemlig for at hobbyen hans også er jobben hans. Hos Oljefondet fant han en kombinasjon av spennende oppgaver og smarte folk.

– For min del er det verdifullt å jobbe sammen med mennesker som tenker ulikt meg. Jeg kan være overbevist om at jeg har løst en oppgave på best mulig måte, og så kommer andre med en helt annen innfallsvinkel. Vi utfordrer hverandre, noe som er veldig viktig. Samtidig er vi en relativt liten organisasjon. Jeg opplever at mine tanker og ideer ofte blir gjennomført. Det er utrolig motiverende, sier Matt.

Han understreker også at han liker den gode balansen Oljefondet har mellom jobb og fritid.

– Det er kanskje en klisjé, men her er det mulig å ha et liv utenom jobben. I noen organisasjoner er det veldig fokus på jobb, men her får jeg begge deler. I tillegg har vi det veldig gøy på jobb, og alle hjelper deg fremover hvis du sitter fast med noe. Folkene er det beste med å jobbe her. Jeg har ikke vært i ett møte der vi ikke ler. Det er veldig fint å ha et så godt arbeidsmiljø.

Spennende oppgaver og smarte kollegaer

Matts arbeidsdager er svært varierende. For han er Oljefondet en helt unik arbeidsplass.

– Først og fremst anbefaler jeg å jobbe i Oljefondet på grunn av kollegaene. Alle er hyggelige, smarte og veldig gøy å jobbe sammen med. Dette er et miljø hvor du alltid lærer noe nytt, og du oppfordres til å tenke kreativt og annerledes.

 

Som engelskmann synes han det fungerer bra å jobbe for en norsk organisasjon i London. Han prøver også å tilbringe en del tid i Norge. Matt er også imponert over hvordan han ble tatt imot da han var ny.

– Det kom folk fra Oslo for å være sammen med meg hele den første uka. De sørget for at jeg fikk hilse på alle kollegaer, og hjalp meg i gang. Alle var utrolig imøtekommende og glad for å få meg med på laget. Igjen – menneskene gjør dette til en skikkelig bra arbeidsplass!

Sist oppdatert: 14.06.2022

Relaterte sider