Til hovedinnhold

Tech-karrierer i Oljefondet

Er du en teknolog som vil bryne deg på verdens største investeringsfond? Trigges du av å jobbe globalt med automatisering, smidig metode, sikkerhet, skyteknologi og AI? Da er vi teknologimiljøet for deg.

Ledende på analyse og data

Vi skal være blant de ledende på teknologi og analyse av store mengder data for å sikre best mulig avkastning for fellesskapet. Vi investerer døgnet rundt i hele verden og er avhengige av avanserte datasystemer for å kommunisere med markedsplasser og prosessere informasjon fortløpende.

Vi trenger deg som vil jobbe med dataintegrasjoner, forvalte data og finne mønstre og informasjon i store datamengder. Vi har en enorm tilgang på data som våre data scientists analyserer både ved hjelp av programvare og maskinlæring/AI. Vi ser etter teknologer som kan utvikle, scripte og lage nye løsninger, jobbe med dataintegrasjoner mellom forskjellige løsninger og API-er.

Jobber bredt, smidig og internasjonalt

Våre teknologi-team jobber med alt fra sluttbruker-støtte til infrastruktur, skytjenester og sikkerhet, samt videreutvikling og vedlikehold av systemløsninger og databaser. Vi jobber også tett sammen med forvaltningen for å hjelpe porteføljeforvaltere og tradere å ta de beste investeringsbeslutningene.

Vårt teknologimiljø er rigget for å jobbe smidig, vi går vekk fra de svære IT-prosjektene til fordel for å gjøre ting i mindre skala, og raskere. Her jobber flere disipliner sammen, både utvikling, sikkerhet og forvaltning (devsecops).

Vi er 100 mennesker til sammen som jobber med teknologi, fordelt på flere team. Vi kjører alle prosessene våre globalt, der teamene i Singapore, Oslo, London og New York overlapper og avløser hverandre gjennom tidssonene. Slik vet vi at alt til enhver tid er håndtert - samtidig som ingen trenger å jobbe natta gjennom.

Sitter du i Oslo, jobber du sammen med folk i Singapore på formiddagen, og på ettermiddagen samarbeider du med kollegaene i New York. Har du et ønske om å jobbe på et av våre internasjonale kontorer, har vi gode muligheter for å utveksle enten over kortere eller lengre perioder. Muligheten for å utveksle finnes for alle, og det bidrar til at vi blir bedre kjent og jobber bedre sammen på tvers av landene.

Nye løsninger og kontinuerlig kompetanseheving

Vi som jobber med teknologi i Oljefondet er hele tiden på utkikk etter det nye som kan gjøre oss enda bedre. Dette gjør at vi stadig tester ut nye løsninger og arbeidsmetoder, og vi utvikler mye software selv. Vi har et sterkt fokus på automatisering, innovasjon, utskifting av eldre løsninger og robuste informasjonssikkerhetstiltak.

Derfor er det viktig for oss å stadig bygge vår kompetanse. Vi tar ofte kurs, sertifiseringer og følger kortere eller lengre utviklingsprogrammer, både for å ha god og oppdatert kompetanse og en felles forståelse av begreper og teknologier.

Serverless i skyen

Vi kjører alle løsninger i skyen, som er sikkert, fleksibelt og skalerbart. Oljefondet var tidlig ute i Norge med å migrere til skyen, og vi skal fortsette å ligge foran i å utnytte mulighetene som finnes her.

Derfor har vi ikke bare flyttet serverne inn i skyen, men tatt et skritt videre i programvareutvikling og automatiseringen av prosesser med å omfavne henholdsvis serverless og "everything as code". Vi har ingen bremser på når det gjelder å ta i bruk nye løsninger som kan gi bedre support i businessprosessene.

– Å få jobbe med teknologi i en finansverden er utrolig spennende. Teknologivalgene må være godt begrunnet og passe for verdens største fond.

Vi ser etter

  • Lærevillige, erfarne og nyutdannede teknologer til flere ulike stillinger
  • Folk med ulik spesialisering, men med scripting og automatisering som forutsetning
  • Folk som snakker flytende engelsk, har gode analytiske evner og ønsker å dele kunnskap

Vi kan tilby

  • Spennende karrieremuligheter i en organisasjon som ønsker å være ledende på teknologi i bransjen
  • En utfordrende jobb på et av våre kontorer i Oslo, New York, London eller Singapore
  • Muligheten til å utgjøre en forskjell og bidra til å ivareta finansielle verdier for fremtidige generasjoner

Sist oppdatert: 07.07.2021