Til hovedinnhold

Summer internship

Våre summer internship gir studenter unik arbeidserfaring fra et av verdens største og mest progressive investeringsfond. Programmet varer i åtte uker mellom juni og august i Oslo eller London. 
Summer interns i 2023.

Summer interns i 2023.

Søknadsfristen til vårt summer internship med oppstart i 2024 var 24. september.

Akkurat som investeringene våre har et langsiktig perspektiv, investerer vi også langsiktig i folkene våre. Et internship kan være starten på en lang karriere i fondet.

Som summer intern hos oss får du muligheten til å samarbeide og lære av de dyktigste folkene i bransjen og bidra til Oljefondets vekst. 

Gjennom sommeren får du et unikt innblikk i hele virksomheten, og du vil møte toppledere og ansatte fra hele organisasjonen. Du vil få store faglige utviklingsmuligheter, blant annet gjennom å delta på faglige seminarer, prosjekter og faglige lunsjserier.

For å skape trivsel i vår konkurransedyktige, hardarbeidende og høyt presterende organisasjon, legger vi vekt på at de ansatte skal ha det gøy på jobben. Programmet  består også av sosiale arrangementer og aktiviteter, hvor du også får mulighet til å bli kjent med summer interns fra andre selskaper.

Personlige og profesjonelle utviklingsmuligheter

Som intern vil du jobbe med ditt eget prosjekt innenfor en rekke fagområder, som kapitalforvaltning, risikostyring, ansvarlig forlvaltning, etterlevelse og teknologi. Tidligere summer interns har blant annet jobbet på prosjekter innen maskinlæring, vurdering av bærekraftsinformasjon og analyse av e-handel i Europa.

Du vil motta omfattende opplæring og få en egen mentor og en «buddy», som vil støte deg i din nye rolle. Mot slutten av programmet får du muligheten til å presentere hva du har jobbet med for teamet ditt og topplederne våre. 

Vi ser etter studenter med ulike bakgrunner og innfallsvinkler, som liker å ta sjanser. Her er vi ikke redd for å feile, for det er sånn vi lærer og blir enda bedre. Vi både søker etter og hyller mangfold. 

Summer internshipet er for studenter som:

 • tar initiativ, er nysgjerrige og har et ønske om å lære
 • har en sterk lagånd, er fleksible og som liker å ta sjanser
 • har et internasjonalt tankesett
 • har en genuin interesse for fondets samfunnsoppdrag og mandat
– Det er en utrolig fin praksisarena og veldig lærerikt, sier tidligere summer intern Oscar Hjelde.

 

Søknadsprosessen

Vi rekrutterer studenter til vårt summer internship hver høst, med oppstart sommeren etter. Søknadsfristen vårt summer internship med oppstart i 2024 var 24. september.

 • 1
  Fyll ut din CV i søknadsskjemaet
  For å søke, må du fylle ut den strukturerte CV-delen i søknadsskjemaet og sørge for at alle obligatoriske felt er besvart. Vær oppmerksom på at ufullstendige CV-er ikke vil bli vurdert. Motivasjonsbrev er ikke et krav, men du har muligheten til å laste opp andre relevante dokumenter som vedlegg.
 • 2
  Konverter karakterene dine til Grade Point Average (GPA)
  Omregning av karakterer til Grade Point Average
 • 3
  Svar på motivasjonsspørsmålene
  Vær spesifikk og gi relevante eksempler som støtter opp om motivasjonen din. Prøv å være original, men samtidig autentisk og oppriktig. Fremhev gjerne ditt engasjement for kontinuerlig læring og vis hvordan verdiene dine samsvarer med organisasjonens verdier.
 • 4
  Velg ditt foretrukne forretningsområde
  Du vil bli bedt om å velge ut forretningsområdet som samsvarer mest med dine karriereinteresser. Valget ditt vil hjelpe oss med å rette søknaden til relevante team i organisasjonen.
  Karrieremuligheter
 • 5
  Innledende intervju med HR
  Hvis søknaden din blir plukket ut, vil du høre fra oss kort tid etter at søknadsfristen har gått ut. Du vil bli invitert til et digitalt intervju med en av våre rekrutterere, som vil spørre mer om motivasjonen din for å delta i programmet.
 • 6
  Siste intervjurunde med relevante avdelinger
  Før vi fatter en endelig beslutning, blir de mest kvalifiserte kandidatene kalt inn til en siste intervjurunde med ansatte fra relevante avdelinger i Norges Bank Investment Management.

Har du flere spørsmål?

Send en e-post til talent@nbim.no.

For stillingene kreves sikkerhetsgodkjenning etter Norges Banks regelverk. Politiattest kreves fremlagt. Utdannelse og arbeidserfaring vil bli verifisert.

 

Jeg vil at fondet skal være studentenes førstevalg, sier leder for fondet Nicolai Tangen. Hør hvorfor han mener dette er en unik mulighet for deg:

    

Sist oppdatert: 31.08.2022

Relaterte sider