Til hovedinnhold

Summer internship

Våre summer internship gir studenter unik arbeidserfaring fra et av verdens største og mest progressive investeringsfond. Programmet varer i åtte uker mellom juni og august i Oslo, London eller New York.
Summer interns i 2023.

Summer interns i 2023.

Søknadsperioden for vårt summer internship-program med oppstart i 2025 er åpen fra 16. september til 4. oktober.

Akkurat som investeringene våre har et langsiktig perspektiv, investerer vi også langsiktig i folkene våre. Et internship kan være starten på en lang karriere i fondet.

Som summer intern hos oss får du muligheten til å samarbeide og lære av de dyktigste folkene i bransjen og bidra til Oljefondets vekst. 

Gjennom sommeren får du et unikt innblikk i hele virksomheten, og du vil møte toppledere og ansatte fra hele organisasjonen. Du vil få faglige utviklingsmuligheter, blant annet gjennom å delta på faglige seminarer, prosjekter og faglige lunsjserier.

For å skape trivsel i vår konkurransedyktige, hardarbeidende og høyt presterende organisasjon, legger vi vekt på at de ansatte skal ha det gøy på jobben. Programmet består også av sosiale arrangementer og aktiviteter, hvor du også får mulighet til å bli kjent med summer interns og andre ansatte i Norges Bank Investment Management.

Personlige og profesjonelle utviklingsmuligheter

Som intern vil du jobbe med ditt eget prosjekt innenfor en rekke fagområder, som kapitalforvaltning, aksjehandel, risikostyring, ansvarlig forvaltning, etterlevelse og teknologi. Tidligere summer interns har blant annet jobbet på prosjekter innen maskinlæring, vurdering av bærekraftsinformasjon og analyse av e-handel i Europa.

Du vil motta omfattende opplæring og få en egen mentor og en «buddy», som vil støte deg i din nye rolle. Mot slutten av programmet får du muligheten til å presentere hva du har jobbet med for teamet ditt og topplederne våre. 

Vi ser etter studenter med ulike bakgrunner og innfallsvinkler, som liker å ta sjanser. Her er vi ikke redd for å feile, for det er sånn vi lærer og blir enda bedre. Vi både søker etter og hyller mangfold. 

Summer internshipet er for studenter som:

 • tar initiativ, er nysgjerrige og har et ønske om å lære
 • har en sterk lagånd, er fleksible og som liker å ta sjanser
 • har et internasjonalt tankesett
 • har en genuin interesse for fondets samfunnsoppdrag og mandat
– Det er en utrolig fin praksisarena og veldig lærerikt, sier tidligere summer intern Oscar Hjelde.

 

Søknadsprosessen

Vi rekrutterer studenter til våre summer internship hver høst, med oppstart sommeren etter. Søknadsfristen for våre summer internship med oppstart i 2025 er 4. oktober 2024.

 • 1
  Fyll ut din CV i søknadsskjemaet
  For å søke, må du fylle ut den strukturerte CV-delen i søknadsskjemaet og sørge for at alle obligatoriske felt er besvart. Ikke glem å legge ved et følgebrev som forklarer hvorfor en stilling i Norges Bank Investment Management er tiltalende for deg. På dette trinnet vil du også ha muligheten til å legge ved andre relevante dokumenter som støtter søknaden din. Vennligst legg ved eventuelle støttedokumenter som en samlet pdf-fil.
 • 2
  Vennligst konverter karakterene dine til Grade Point Average (GPA) dersom skolen din bruker et annet karaktersystem
  Omregning av karakterer til Grade Point Average
 • 3
  Svar på motivasjonsspørsmålene
  Dersom det er påkrevd i stillingen du søker på, ber vi deg om å svarte kort på hvert spørsmål. Vær spesifikk og gi relevante eksempler som støtter opp om motivasjonen din. Prøv å være original, men samtidig autentisk og oppriktig. Fremhev gjerne ditt engasjement for kontinuerlig læring og vis hvordan verdiene dine samsvarer med organisasjonens verdier.
 • 4
  Velg ditt foretrukne forretningsområde
  Du vil bli bedt om å velge ut forretningsområdet som samsvarer mest med dine karriereinteresser. Valget ditt vil hjelpe oss med å rette søknaden til relevante team i organisasjonen.
  Karrieremuligheter
 • 5
  Intervjufasen
  Dersom søknaden din blir valgt, vil du høre fra oss kort tid etter at søknadsfristen har gått ut. Du vil bli invitert til å delta på et intervju med en relevant ansatt i virksomheten, oftest holdt over Microsoft Teams. Vi vil stille spørsmål om din historie og motivasjon for å jobbe i Norges Bank Investment Management, og du vil få sjansen til å forklare hvordan dine ferdigheter vil hjelpe deg til å lykkes i rollen.

Har du flere spørsmål?

Send en e-post til talent@nbim.no.

For å være kvalifisert må du ha lovfestet rett til å arbeide på stedet der internshipet avholdes. Vi kan ikke tilby støtte til visum, bolig eller flytting.  

For stillingene kreves sikkerhetsgodkjenning etter Norges Banks regelverk. Politiattest kreves fremlagt. Utdannelse og arbeidserfaring vil bli verifisert.

 

Jeg vil at fondet skal være studentenes førstevalg, sier leder for fondet Nicolai Tangen. Hør hvorfor han mener dette er en unik mulighet for deg:

    

Sist oppdatert: 31.08.2022

Relaterte sider