Til hovedinnhold

Ny direktør for markedsstrategier

Malin Norberg er ansatt som ny direktør for markedsstrategier i Norges Bank Investment Management. Hun starter i stillingen 1. april.

15. mars 2023

Området «Markedsstrategier» har vokst og blitt stadig viktigere, og det er derfor ansatt en ny direktør som skal jobbe sammen med nåværende direktør Geir Øivind Nygård.

Norberg vil dermed bli medansvarlig for fondets markedsstrategier, herunder porteføljeforvaltning, ekstern forvaltning, verdipapirutlån og verdipapirhandel.

– Jeg er veldig glad for at Malin har sagt ja til denne stillingen. Malin har solid erfaring fra renteforvaltning og trading, og hun har også erfaring med å lede globale team. I tillegg har hun et strategisk tankesett og en empatisk lederstil, sier leder Nicolai Tangen i Norges Bank Investment Management.

Norberg startet i fondet i 2009 og har hatt flere roller innen teknologi og trading, både i Oslo og New York. Hennes siste rolle var Global Head of Fixed Income Trading. Denne rollen fikk hun i januar 2021.

Norberg vil være en del av ledergruppen og bidra til den overordnede strategien for organisasjonen.

Pressekontakt:
Line Aaltvedt
Pressesjef
Tlf: +47 948 54 656
Epost: 
press@nbim.no 

Malin Norberg
Malin Norberg er medansvarlig for porteføljeforvaltning, ekstern forvaltning, verdipapirutlån og verdipapirhandel. 

Norberg kom fra stillingen som Global Head of Fixed Income Trading, en stilling hun har hatt siden januar 2021. Norberg begynte i Norges Bank Investment Management som systemanalytiker i teknologiavdelingen i september 2009. Hun jobbet senere med verdipapirhandel før hun ble utnevnt til Head of EM Debt Trading i juni 2018. Norberg fylte denne rollen frem til januar 2021, da hun ble utnevnt til Global Head of Fixed Income Trading. 

Norberg har en mastergrad i industriell økonomi og teknologiledelse fra Lunds tekniske høyskole (LTH) i Sverige.