Til hovedinnhold
  • Marthe Skaar Direktør for kommunikasjon og eksterne relasjoner

    Marthe Skaar er ansvarlig for området kommunikasjon og eksterne relasjoner og har et strategisk ansvar for all global kommunikasjonsaktivitet inkludert håndtering av media og eksternkommunikasjon, rapportering og nettsider, internkommunikasjon, samt taleskrivning og ekstern møtedeltagelse.

    Marthe Skaar ble utnevnt som direktør for kommunikasjon og eksterne relasjoner 1. april 2023. Hun kommer fra stillingen som fungerende kommunikasjonsdirektør i Norges Bank og var før det kommunikasjonssjef for fondet. Skaar begynte i Norges Bank Investment Management i juni 2013 og har hatt en rekke ulike stillinger i fondet og Norges Bank.

    Før hun begynte i Norges Bank Investment Management jobbet Skaar som nyhets- og analysesjef for Six Financial Information. Hun har også jobbet som finansjournalist og økonomikommentator blant annet i E24.

    Skaar har en Executive Master of Management i energi fra Handelshøyskolen BI og IFP School i Paris, studert internasjonale studier med spesialisering i samfunnsøkonomi ved Universitetet i Oslo. Hun har også en bachelorgrad i journalistikk fra Høyskolen i Volda.