Gull i rapportering

Norges Bank Investment Management har vunnet Farmandprisen for fjerde gang.

26. oktober 2017

Juryen omtaler rapporteringen som et «imponerende stykke arbeid», og fremhever spesielt risikorapporteringen og omtalen av fondets forvaltningsresultater. Juryen gir også ros for kommunikasjonsstrategien, tydelige prioriteringer, velskrevne tekster, flotte grafiske fremstillinger, samt et innbydende designuttrykk.

– Vi jobber hardt for å sikre åpenhet i vår forvaltning av Statens pensjonsfond utland. Årsrapporteringen er et av flere virkemidler for åpenhet. Å vinne Farmandprisen er en anerkjennelse av arbeidet vårt, sier Trond Grande, nestleder i Norges Bank Investment Management.

Årsrapporteringen fra Norges Bank Investment Management består av en hovedrapport og tre publikasjoner med utvidet informasjon om ansvarlig forvaltning, eiendomsinvesteringer og avkastning og risiko.

Nettstedet www.nbim.no er et annet viktig virkemiddel for åpenhet, og inneholder en full oversikt over fondets investeringer, stemmegivning, råd til Finansdepartementet, høringsuttalelser, forskning og analyse og utvidet tallmateriale.

Farmandprisen for beste årsrapportering deles ut årlig. Norges Bank Investment Management deltok i kategorien for offentlige virksomheter. Vi har tidligere vunnet prisen i 2011, 2013 og 2016.