Nytt rådgivende utvalg for klimarisiko

Norges Bank Investment Management har etablert et nytt rådgivende utvalg for klimarisiko.

6. januar 2023

Klimahandlingsplanen 2025 skisserer at vi vil sette opp et rådgivende utvalg for klima som skal støtte oss i iverksettingen av planen og gi råd om hvordan vi kan videreutvikle arbeidet vårt for håndtering av risiko og finansielle muligheter knyttet til klimaendringene.

Vi har oppnevnt professor Jody Freeman, Jennifer Morris, Huw van Steenis og Bjørn Otto Sverdrup som eksterne medlemmer til styret. Jody er professor i jus ved Harvard Law School og uavhengig styremedlem i ConocoPhillips. Jennifer er administrerende direktør i The Nature Conservancy. Huw er nestleder i Oliver Wyman og var tidligere leder av Sustainable Finance Committee ved UBS. Bjørn Otto er leder av bransjeinitiativet Oil and Gas Climate Initiative.

– Vi er veldig glade for å ha fått med disse dyktige ekspertene i vårt nye rådgivende utvalg for klima. De bringer med seg bred og relevant erfaring fra både akademia, sivilsamfunn, bærekraftig finans og næringsliv. Utvalget vil hjelpe oss med å være ledende innen håndtering av klimarelatert risiko som eier av selskaper gjennom klimaovergangen, sier Carine Smith Ihenacho, direktør for eierskap og etterlevelse.

Pressekontakt:
Line Aaltvedt
Pressesjef
Tlf: +47 948 54 656
E-post: press@nbim.no

Les handlingsplanen