Til hovedinnhold

Ny teknologi- og driftsdirektør

Birgitte Bryne er ansatt som teknologi- og driftsdirektør i Norges Bank Investment Management. Hun starter i stillingen 1. april.

4. mars 2022

Birgitte Bryne kommer fra stillingen som driftsdirektør – en stilling hun har hatt siden 2020. Hun inntar den nye stillingen på bakgrunn av at det har blitt besluttet å slå sammen områdene teknologi og drift.

–Jeg er veldig glad for at Birgitte Bryne inntar stillingen som teknologi- og driftsdirektør. I de siste årene har fondets fokus på teknologi blitt styrket. Som en IT-bedrift må vi være blant de ledende på teknologi og analyse av store mengder data. Jeg føler meg trygg på at Birgitte vil ta ut det beste fra våre solide teknologi- og driftsplattformer og våre kompetente ansatte, sier leder Nicolai Tangen i Norges Bank Investment Management.

Birgitte Bryne begynte i Norges Bank Investment Management i 2015 som Global Head of Investment Administration. Hun har også hatt ulike stillinger i SEB Enskilda Securities ASA, blant annet som derivatmegler, Chief of Staff og Chief Operating Officer for aksjer. Hun har en bachelorgrad fra Høyskolen i Oslo innen økonomi og ledelse.

– Det er med entusiasme og ydykhet at jeg tar over dette ansvaret. Teknologi er grunnlaget for alt fondet gjør. Innovasjon på dette området har bragt oss langt. Nå ser jeg frem til å fortsette å støtte opp under våre investeringer med tjenester av høy kvalitet, sier Birgitte Bryne.

Teknologidirektør Age Bakker vil tre ut av stillingen og innta en ny stilling som Principal Data Developer in Norges Bank Investment Management.

– Age Bakker har gjort en fantastisk jobb for fondet. Han har vært i ledergruppen i 12 år og har ledet prosjekter som er avgjørende for organisasjonen. Jeg er veldig glad for at han fortsetter i fondet og kan hjelpe oss å utvikle oss videre, sier Nicolai Tangen


Pressekontakter:
Marthe Skaar
Kommunikasjonssjef
Telefon: +47 926 17 663

Line Aaltvedt
Presseansvarlig
Telefon: +47 948 54 656

E-post: press@nbim.no