Til hovedinnhold

Gull for fondets nettsider og årsrapportering

Norges Bank Investment Management har vunnet gull i Farmandprisene for beste nettside blant offentlige virksomheter, gull for beste idé og design for den digitale kommunikasjonsløsningen generasjonsfondet.no, og gull for femte gang for beste årsrapportering.

24. oktober 2019

Farmandjuryene gratulerer Norges Bank Investment Management med tre gull i årets konkurranse. For både årsrapporteringen, nettsiden og den digitale kommunikasjonsløsningen generasjonsfondet.no gir juryene særlig ros for evnen til å forklare fondets betydning for ulike målgrupper.

–Innholdsrike nettsider og omfattende rapportering bidrar til størst mulig åpenhet om forvaltningen av fondet. I tillegg er innovasjon en av våre kjerneverdier. Farmandprisene for 2019 er en viktig anerkjennelse av arbeidet vårt med åpenhet, sier Kommunikasjonssjef Thomas Sevang i Norges Bank Investment Management.

Nettstedet www.nbim.no omfatter løpende oppdatering av fondets verdi, detaljert informasjon om investeringene, informasjon om eierskapsarbeidet, stemmegivning, råd til Finansdepartementet, høringsuttalelser, forskning og analyse og utvidet tallmateriale.

Den digitale kommunikasjonsløsningen www.generasjonsfondet.no gir den yngre generasjonen av nordmenn et innblikk i hva fondet er og hvorfor det er viktig for fremtiden deres.

Årsrapporteringen for fondet bestod i 2018 av en hovedrapport og tre publikasjoner med utvidet informasjon om ansvarlig forvaltning, avkastning og risiko og eiendomsinvesteringene. I tillegg publiseres fulle beholdningslister og annen utvidet informasjon på nettsiden.

Farmandprisene deles ut årlig. Norges Bank Investment Management har tidligere vunnet gull i 2011, 2013, 2016 og 2017.