Ny investeringsdirektør for markedseksponering i Oljefondet

Geir Øivind Nygård er ansatt som investeringsdirektør for markedseksponering i Norges Bank Investment Management. Han startet i stillingen 1. januar 2017.

2. januar 2017

Nygård kommer fra stillingen som Global Head of Portfolio Management i fondet, men har vært fungerende investeringsdirektør for markedseksponering siden 1. desember 2016.

"Vi er glade for at Geir Øivind har takket ja til stillingen. Han bringer med seg erfaring og dyp kunnskap om fondets markedseksponeringsstrategi. Han representerer en naturlig videreføring av den gode innsatsen og resultatene innenfor dette området," sier Yngve Slyngstad, leder for Norges Bank Investment Management.

Nygård ble ansatt i fondet i 2007 som porteføljeforvalter i Equity Asset Strategies, og har siden den gang hatt ulike lederposisjoner. Han har en mastergrad i industriell økonomi og teknologiledelse fra Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet (NTNU).

"Jeg er spent og stolt over å få denne muligheten. Jeg har jobbet i fondet siden 2007, og jeg er trygg på at vi har et godt grunnlag for å fortsette å levere gode resultater fra denne delen av forvaltningsstrategien. Jeg kjenner området godt, og ser frem til videre samarbeid med kollegaene mine der, sier Geir Øivind Nygård.

Geir Øivind Nygård bio