Til hovedinnhold

Fondets årsrapportering gull verdt

Norges Bank Investment Management vant Farmandprisen 2016 for beste årsrapportering.

28. oktober 2016

Fondets årsrapportering består av en hovedrapport og tre delrapporter om ansvarlig forvaltning, eiendomsinvesteringer og avkastning og risiko. Rapportene er på til sammen over 400 sider.

– Årsrapporteringen er et av flere virkemidler for å sikre åpenhet om fondet. Denne prisen er en hyggelig anerkjennelse av arbeidet vårt med å gjøre store mengder kompleks informasjon tilgjengelig, sier Trond Grande, nestleder i Norges Bank Investment Management.

Farmandprisen for beste årsrapportering deles ut årlig. Prisen ble første gang delt ut i 1955 av næringslivstidsskriftet Farmand. Fondet deltok i kategorien for offentlige virksomheter.

Fondets nettsider er et annet viktig virkemiddel for åpenhet. I tillegg til rapportene, inneholder sidene fondets beholdninger, stemmegivning, råd til Finansdepartementet, høringsuttalelser, forskning og analyse og utvidet tallmateriale.

Juryens begrunnelse

Langsiktig forvaltning er et «evighetsmaraton», og Norges Bank Investment Management vet bedre enn de fleste hvilke stayeregenskaper som må til for å lykkes med et slikt perspektiv.

Årets utgave oppleves som en meget god og gjennomarbeidet rapport som scorer høyt på alle evaluerte områder. Juryen vil blant annet fremheve meget utfyllende forvaltningsrapportering og grundig risikoomtalte. Poeng også for prioriteringen av relevant informasjon, en tydelig kommunikasjonsstrategi, samt et godt redaksjonelt uttrykk. 

Selv om alle de aller beste i denne klasse holder et meget høyt nivå, kan juryen gratulere Norges Bank Investment Management med en fortjent seier i årets Farmand-konkurranse. Norges Bank Investment Management's tredje Farmand-triumf er dermed et faktum!