Til hovedinnhold

Citibank valgt som ny depotbank

Vi har valgt Citibank som vår nye leverandør av globale depot- og verdipapirutlånstjenester.

5. mai 2014

Norges Bank Investment Management har fullført en omfattende anbudsprosess knyttet til valg av leverandør for depot- og verdipapirutlånstjenester. Vi har sendt ut en anbudsinvitasjon og gjennomført en detaljert evaluering av de ulike tilbudene i henhold til de offentliggjorte kriteriene for anskaffelsen.

Norges Bank Investment Management har valgt Citibank N.A. som vår globale depotbank til internasjonale betalinger samt avregning og deponering av verdipapirer for Statens Pensjonsfond Utland og valutareservene forvaltet av Norges Bank Investment Management.

Citi har et godt depotnettverk og har gjennomført en rekke investeringer i teknologi, som gjør at de er i stand til å levere depottjenester på en integrert, effektiv og åpen måte.

Statens Pensjonsfond Utland er per i dag investert i 82 land og 44 valutaer og fortsetter å investere i fremvoksende markeder.

Valget av ny depotbank støtter vårt strategiske mål om å oppnå høyest mulig operasjonell automatisering og effektivitet i alle markeder der vi er investert. Hensikten er å oppnå økt effektivitet og robusthet i organisasjonen til en konkurransedyktig kostnad. 

Se også Citibanks pressemelding.