Til hovedinnhold

Verdens mest åpne investeringsfond

Statens pensjonsfond utland topper for første gang Global Pension Transparency Benchmark-kåringen, som gjennomføres av det velrenommerte CEM Benchmarking og Top1000funds.com.

– Jeg er utrolig stolt av jobben som mine kolleger i Norges Bank Investment Management legger ned. Vi har hatt som mål i vår strategiplan å bli verdens mest åpne og transparente investeringsfond, og det har vi jobbet knallhardt hver eneste dag for å oppnå. Nå har vi det svart på hvitt at vi lykkes. Denne kåringen er til stor inspirasjon for vårt videre arbeid, sier Nicolai Tangen, som er leder for Norges Bank Investment Management.

Analytikerne som gjennomfører kåringen, ser etter informasjon innen en rekke ulike spørsmål knyttet til hvordan fondene investerer og driver sin virksomhet. Kvaliteten og tilgjengeligheten på informasjonen er avgjørende for hvem som går av med seieren.

– Vi tror på mest mulig åpenhet om det vi driver med. Våre eiere er det norske folk, og de fortjener og forventer at de kan finne god og tilgjengelig informasjon om det vi gjør, sier kommunikasjonsdirektør Marthe Skaar.

Global Pension Transparency Benchmark er verdens første standard som måler graden av åpenhet blant pensjonsfond og andre institusjonelle investeringsfond over hele verden. I kåringen rangeres 75 fond fra 15 forskjellige land innenfor kategoriene kostnader, eierstyring, resultater og ansvarlig forvaltning. Den første utgaven ble lansert i 2021.

Statens Pensjonsfond utland ble kåret til det mest åpne fondet i kategoriene «resultater» og «ansvarlig forvaltning».

Pressekontakt:
Roar Wold
Seniorrådgiver
Mobil: 91582902
E-post: press@nbim.no

Mer om Global Pension Transparency Benchmark