Til hovedinnhold

Stadig mer åpenhet om ansvarlig forvaltning

Fondets eierskapsarbeid var i 2022 preget av høy aktivitet og flere nye initiativer. Nytt av året er at vi nå også publiserer en oversikt over alle selskapsmøter vi har hatt.

9. februar 2023

Vi har i dag publisert vår niende rapport om ansvarlig forvaltning. 

Klima har stått høyt på agendaen også i 2022. Vi lanserte vår Klimahandlingsplan 2025, hvor vi beskriver konkrete tiltak for å nå målet om at selskapene i porteføljen innretter virksomheten mot netto null i 2050. Vi vil aktivt drive dem mot dette målet. 

– Vi prioriterer selskapene med høyest utslipp, og disse står for rundt 70 prosent av klimagassutslippene i porteføljen. Klimahensyn er alltid en del av dialogen vi har med disse selskapene. Vi diskuterer blant annet selskapenes klimamål, omstillingsplaner og utslippsbaner. Vi setter konkrete mål for ønsket endring og følger fremdriften over tid, sier Carine Smith Ihenacho.

I året som gikk hadde fondet 2 911 selskapsmøter. I dialogen med selskapene la vi vekt på god selskapsstyring, blant annet hvordan styret håndterer vesentlig risiko og muligheter knyttet til bærekraft. 

I tillegg til klima, var biologisk mangfold, skatt og åpenhet og menneskerettigheter sentrale temaer. 

Og nå øker vi åpenheten rundt selskapsdialogen.

– Åpenhet om arbeidet vi gjør er viktig. Vi offentliggjør nå en oversikt over alle våre selskapsmøter om ESG, i tillegg til at vi rapporterer mer om resultatene av arbeidet vårt, sier Smith Ihenacho.

Pressekontakter:
Marthe Skaar
Fungerende kommunikasjonsdirektør i Norges Bank
Telefon: +47 926 17 663

Line Aaltvedt
Pressesjef
Telefon: +47 948 54 656

E-post: 
press@nbim.no

Les rapporten