Til hovedinnhold

Norges Bank anbefaler å åpne for investeringer i unoterte aksjer

Hovedstyrets enstemmige tilråding til Finansdepartementet er å åpne for at Statens pensjonsfond utland også kan investeres i unoterte aksjer.

28. november 2023

– Det er vår vurdering at å åpne for unoterte aksjeinvesteringer nå, vil være en naturlig videreutvikling av investeringsstrategien. En stadig større del av verdiskapingen i verden finner sted i selskaper som ikke er børsnoterte. Vi mener en slik åpning vil kunne gi høyere avkastning i fondet over tid. Og vi mener det vil være mulig å investere i unoterte aksjer på en måte som ivaretar hensynene til åpenhet og ansvarlighet på en god måte, sier Ida Wolden Bache, leder for hovedstyret i Norges Bank.

Dersom Finansdepartementet åpner for at fondet kan investeres i unoterte aksjer, vil fondet tilnærme seg investeringsmuligheter og bygge kompetanse gradvis. Vi har god erfaring med en gradvis tilnærming fra fondets øvrige unoterte investeringer.  

Pressekontakter
Marthe Skaar
Kommunikasjonsdirektør
Norges Bank Investment Management

Line Aaltvedt
Kommunikasjonssjef
Norges Bank Investment Management

E-post: press@nbim.no

Presseseminar 28. november kl. 10:00

Leder for hovedstyret Ida Wolden Bache, leder for fondet Nicolai Tangen og nestleder for fondet Trond Grande presenterte hovedpunktene i hovedstyrets tilrådning til Finansdepartementet.

Les brevene til Finansdepartementet