Til hovedinnhold

Fondet gjør ny investering i Boston

Norges Bank Investment Management har signert avtaler om å kjøpe en andel på 45 prosent i to livsvitenskapsbygg (life sciences) i Cambridge, Boston, i partnerskap med BXP.

14. november 2023

Investeringen består av to eiendommer: 300 Binney Street, som er et renoveringsprosjekt, og 290 Binney Street, som er et nybygg under utvikling.  

Avtalene ble signert 13. november 2023, og transaksjonen ble gjennomført samme dag.

Norges Bank Investment Management har betalt 212,9 millioner dollar, tilsvarende rundt 2,4 milliarder kroner, for andelen på 45 prosent, og har samtidig forpliktet seg til en prosjektkostnad på 746,4 millioner dollar, tilsvarende rundt 8,3 milliarder kroner. Samlet prosjektkostnad er anslått til 1 658,6 millioner dollar ved ferdigstillelse, tilsvarende rundt 18,5 milliarder kroner. Eiendommene er ikke beheftet med gjeld, og ingen finansiering var involvert i transaksjonen.

290 Binney og 300 Binney er begge 100 prosent forhåndutleid, til henholdsvis AstraZeneca og The Broad Institute.

–Vi er veldig glade for å utvide porteføljen vår i Greater Boston. Investeringen er i tråd med vår langsiktige strategi, og vi er veldig fornøyde med styrke partnerskapet vårt med BXP i en sektor vi har stor tro på, sier Mie Holstad, investeringsdirektør for eiendom- og infrastrukturinvesteringer i Norges Bank Investment Management.

Selger av eiendommen er eiendomsselskapet BXP. BXP vil beholde den resterende eierandelen på 55 prosent og vil forvalte eiendommene på vegne av partnerskapet.

–Med denne investeringen bygger vi videre på det gode partnerskapet med BXP, og vi får to nye livsvitenskapseiendommer i Kendall Square, det fremste området for livsvitenskap i USA, i porteføljen. Vi er også veldig fornøyde med å ha sikret oss to av de mest innovative selskapene i sine felt som leietakere, sier Dominic DeNunzio, investeringsansvarlig for eiendom i Norges Bank Investment Management.

Eiendommen vil bestå av rundt 75 300 kvadratmeter med livsvitenskapsarealer ved ferdigstillelse. 

Pressekontakt:
Line Aaltvedt
Kommunikasjonssjef
Tlf: +47 948 54 656
E-post: press@nbim.no