Petter Johnsen trer ut av ledergruppen

Johnsen vil fortsette i Norges Bank Investment Management og vil gå inn i en ny rolle hvor han blant annet vil jobbe med å styrke den aktive aksjeforvaltningen i Oslo.

5. mai 2022

Johnsen vil etter planen flytte til Oslo etter sommeren. Han vil da starte i en ny stilling som senior porteføljeforvalter. Johnsen vil fortsette i stillingen som direktør for aksjeinvesteringer – og vil fortsette å bo i London – inntil hans etterfølger er på plass.

Johnsen har vært en del av ledergruppen siden 2011. Fra 2013 til 2021 var han også sjef for London-kontoret.

– Det har vært et privilegium å få lede et så kunnskapsrikt og dyktig team. Jeg er veldig stolt av det vi har oppnådd, og det vi har levert i form av avkastning og et sterkt renommé. Nå er tiden inne for å levere stafettpinnen videre og for teamet å utvikle seg videre, sier Johnsen.

Leder Nicolai Tangen er veldig fornøyd med at Johnsen blir i Norges Bank Investment Management.

– Petter har gjort en særdeles god jobb som direktør for aksjeinvesteringene. Resultatene taler for seg. Vi er veldig glade for at vi vil få dra nytte av hans ekspertise i Oslo, når han nå skal flytte til Norge etter flere år i Storbritannia. Det er en perfekt match med våre planer om å styrke det aktive kapitalforvaltningsmiljøet i Oslo, sier Nicolai Tangen.

Fondet har 20 porteføljeforvaltere i Oslo fordelt på alle fondets investeringsstrategier. Åtte av disse jobber med aktiv aksjeforvaltning.

Det er startet en intern rekrutteringsprosess for å finne Johnsens etterfølger.

Pressekontakt:
Line Aaltvedt
Presseansvarlig
Telefon: +47 948 54 656

E-post: press@nbim.no