Nye direktører for aksjeinvesteringer

Daniel Balthasar og Pedro Furtado Reis er ansatt som direktører for aksjeinvesteringer i Norges Bank Investment Management. De starter i stillingene 1. juli.

10. juni 2022

Balthasar og Furtado Reis vil sammen være ansvarlige for selskapsinvesteringer, inkludert intern verdipapirseleksjon for aksjer og kreditt.

– Jeg er veldig glad for at Daniel og Pedro er ansatt som nye direktører for aksjeinvesteringer. De er begge svært dyktige fagpersoner som imponerer meg med deres inngående kunnskap om aksjemarkedet. I tillegg er de ydmyke ledere som virkelig bryr seg om sine ansatte. Jeg er sikker på at de vil bli et flott tilskudd til ledergruppen, sier leder Nicolai Tangen i Norges Bank Investment Management.

Bred investeringserfaring

Balthasar begynte i Norges Bank Investment Management i 2006 som porteføljeforvalter. I 2014 ble han leder for bil og konsumvarer. Han hadde denne stillingen frem til slutten av 2020, da han ble utnevnt til Global co-Head of Sector Strategies.

Furtado Reis begynte i Norges Bank Investment Management i 2011 som porteføljeforvalter for selskaper i banksektoren. I 2014 ble han senior porteføljeforvalter og leder for bank. Han hadde denne stillingen frem til slutten av 2020, da han ble utnevnt til Global co-Head of Sector Strategies.  

– Vi går inn i disse stillingene med engasjement og ansvarsfølelse. Aksjeteamet er i kjernen av fondet, og vi skal jobbe hardt for å styrke det ytterligere, sier Furtado Reis.

– Under Petter Johnsens lederskap har vi klart å levere veldig gode resultater. Fremover vil vi jobbe med å forbedre prosesser og sørge for at vi bruker ressursene på best mulig måte for å sikre like gode resultater fremover, sier Balthasar.

Petter Johnsen vil forbli i rollen til Balthasar og Furtado Reis overtar.

Pressekontakt:
Line Aaltvedt
Presseansvarlig
Tlf: +47 948 54 656
Epost: press@nbim.no

 

Pedro Furtado Reis

Pedro Furtado Reis er ansvarlig for selskapsinvesteringer, inkludert intern verdipapirseleksjon for aksjer og kreditt sammen med Daniel Balthasar.

Pedro Furtado Reis kom fra stillingen som Global co-Head of Sector Strategies, en stilling han hadde fra 1. januar 2021. Furtado Reis begynte i Norges Bank Investment Management som porteføljeforvalter innen sektoren banker 15. august 2011 før han senere ble senior porteføljeforvalter og Head of Banks i 2014. Han hadde denne stillingen frem til slutten av 2020, da han ble utnevnt til Global co-Head of Sector Strategies.

Før Furtado Reis kom til Norges Bank Investment Management, var han spesialist innen finansselskaper i Theorema Asset Management fra 2006 til 2011. Før dette var han Director of Equity Strategies i USB Investment Bank i fem år.

Pedro Furtado Reis har en økonomigrad med spesialisering innen finans fra Universidade Nova de Lisboa.

Han er portugisisk og britisk statsborger.

Daniel Balthasar

Daniel Balthasar er ansvarlig for selskapsinvesteringer, inkludert intern verdipapirseleksjon for aksjer og kreditt sammen med Pedro Furtado Reis.

Daniel Balthasar kom fra stillingen som Global co-Head of Sector Strategies, en stilling han hadde fra 1. januar 2021. Balthasar begynte i Norges Bank Investment Management som porteføljeforvalter innen sektoren materialer 1. september 2006 før han senere ble Head of Basic Industries and Automotive i 2014. Han hadde denne stillingen frem til slutten av 2020, da han ble utnevnt til Global co-Head of Sector Strategies.

Før Balthasar kom til Norges Bank Investment Management, var han Vice President i Deutsche Asset Management fra 2001 til 2006.

Daniel Balthasar har en grad fra Frankfurter School of Finance and Management og er CFA Charterholder.

Han er tysk statsborger.