Til hovedinnhold

Yngve Slyngstad slutter i Norges Bank Investment Management

Fondets tidligere leder vil bygge opp forvaltningsorganisasjonen til Aker ASA.

7. desember 2021

–Jeg har vært utrolig heldig som har fått være med på å bygge opp Oljefondet. Verdiene har mer enn hundredoblet seg siden vi startet forvaltningsorganisasjonen i 1998. Fondet vil bli stående som et av de viktigste fundamentene for samfunnet som vår generasjon fikk lagt ned, sier Yngve Slyngstad.

–Jeg er glad for at jeg kunne gi stafettpinnen videre til Nicolai Tangen i september i fjor, og jeg vil alltid ha en fast plass på tribunen som leder av supporterklubben. Det jeg vil savne mest nå når jeg går i gang med å bygge opp et nytt forvaltningsmiljø, er de utrolig flinke menneskene som hver dag driver fondet på en så gjennomført profesjonell og skikkelig måte, fortsetter han.

Yngve Slyngstad ledet Norges Bank Investment Management i 13 år. Før det bygde han opp og ledet fondets aksjeforvaltningsorganisasjon gjennom de første ti årene etter at Norges Bank Kapitalforvaltning ble etablert i 1998.

–Yngve har vært ekstremt viktig for utviklingen av Norges Bank Investment Management. Jeg er enormt takknemlig for at han fortsatte i fondet etter at han fratrådte som leder og sørget for kompetanseoverføring og veiledning til meg. Det er fantastisk at han skal bli værende i Norge for å berike kapitalforvaltningsmiljøet basert her, sier leder av Norges Bank Investment Management Nicolai Tangen.

Pressekontakt:

Marthe Skaar, Kommunikasjonssjef, Norges Bank / Norges Bank Investment Management
Tlf: +47 926 17 663 / +47 24 07 35 61

E-post: press@nbim.no