Til hovedinnhold

Positivt bidrag fra eiendom

Det er ti år siden fondet fikk mandat til å investere i unotert eiendom. I dag er fondet en av verdens største eiendomsinvestorer. Unotert eiendom har bidratt positivt til fondets avkastning, i tillegg til å redusere risikoen.

4. juni 2020

Vi publiserer i dag en historisk gjennomgang av de siste ti årene med eiendomsinvesteringer. Publikasjonen beskriver strategien vår, og gir innsikt i valgene vi har tatt og erfaringene vi har gjort oss. I tillegg gir den en omfattende oversikt over byggene vi eier i de ulike byene.

Eiendomsinvesteringene har hatt en årlig avkastning på 7,7 prosent etter kostnader. Verdien på porteføljen er 273 milliarder kroner, noe som gjør fondet til en av verdens største institusjonelle investorer.

–Vi har lagt vekt på å bygge en global, men konsentrert, portefølje med eiendommer. Det har vært viktig for fondet å finne eiendommer av høy kvalitet som vi kan eie over lang tid. Det siste tiåret med eiendomsinvesteringer har på alle måter vært positivt for fondet, sier leder Yngve Slyngstad i Norges Bank Investment Management.

Det har også vært viktig å bygge en global organisasjon med solid kompetanse i eiendom, samt sikre at vi har dyp innsikt i og en tydelig tilstedeværelse i markedene vi er investert i.

–Vi har hatt en gradvis oppbygging, og fondet er i dag godt posisjonert som en ledende global eiendomsinvestor, sier investeringsdirektør for eiendom Karsten Kallevig.

Publikasjonen er kun tilgjengelig på engelsk.

Pressekontakt:

Line Aaltvedt
Presseansvarlig
Tlf: + 47 948 54 656

E-post: press@nbim.no

Les publikasjonen

Se vår CEO og investeringsdirektøren for eiendom presentere publikasjonen i en virtuell NBIM Talk