Hopp til innhold

Informasjonskapsler

Informasjonskapsler er filer som inneholder små mengder informasjon som lastes ned til enheten du bruker når du besøker et nettsted. Disse filene gjør oss i stand til å gjenkjenne nettleseren din og se hvilke land, region og by du befinner deg i. Informasjonskapsler gir oss ikke noen direkte identifiserbar informasjon om deg, som for eksempel navn, adresse osv.

Hvorfor benytter vi informasjonskapsler på www.nbim.no

Norges Bank Investment Management benytter seg av informasjonskapsler for å kunne levere og tilpasse nettsidene for deg, for eksempel ved å innhente informasjon om hvilken nettleser du bruker og hvor raskt nettet ditt er.  

Vi bruker også informasjonskapslene til å analysere hvor mange unike besøkere vi har og om nettstedet vårt tidligere har blitt besøkt av den samme maskinen/nettleseren. Denne informasjonen benytter vi oss av for å utvikle og forbedre nettstedet vårt, for eksempel ved å se hvilke sider som besøkes mest og om det er noen sider som ikke fungerer som de skal.

I tillegg til informasjonskapslene som benyttes av Norges Bank Investment Management gir vi også tillatelse til at visse tredjeparter som leverer tjenester til oss, som for eksempel Google Analytics, skal få sette informasjonskapsler på våre sider. Du kan lese mer om hvordan Google benytter seg av innsamlet data her: 

https://www.google.com/policies/privacy/partners/

Hvordan håndtere informasjonskapsler

Du kan finne en oversikt over de informasjonskapslene som har blitt lagret i innstillingene for nettleseren din og slette uønskede informasjonskapsler derfra. Nettleseren din lagrer vanligvis informasjonskapsler i en bestemt mappe på harddisken din også, der du kan undersøke innholdet nærmere.  Lese mer om informasjonskapsler og hvordan du kan håndtere dem.

NB: Deaktivering av informasjonskapsler kan forhindre at nettstedet vårt fungerer som det skal.

Nedenfor kan du se en liste med de informasjonskapslene som blir benyttet av nettstedet vårt, med en kort beskrivelse av formålet deres.  

Oversikt over informasjonskapsler

Arrafinity – Denne informasjonskapselen gjør det mulig for oss å sikre at brukeren kommuniserer med den samme nettleseren gjennom hele økten.

ASP.NET_SessionId – Nettstedet er helt avhengig av denne informasjonskapselen for å fungere. Informasjonskapselen settes når du går inn på siden og slettes i det du lukker nettleseren.

__atuvc – Denne informasjonskapselen gjør det mulig for besøkende å dele innhold med en rekke nettverks- og delingsplattformer.

­­__atuvs – Denne informasjonskapselen gjør det mulig for besøkende å dele innhold med en rekke nettverks- og delingsplattformer.

BC_BANDWIDTH – Denne informasjonskapselen benyttes for å identifisere båndbredde for å kunne vise videofilmer på siden.